Tumoren ontstaan door een ongeremde en ongeordende vermenigvuldiging van cellen. Bij hersentumoren zijn dit de cellen in de hersenen of in de vliezen rond de hersenen (meninges). Hersentumoren kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn. Goedaardige tumoren groeien alleen lokaal en zaaien zich niet uit, maar ze kunnen wel de omringende gezonde weefsels beschadigen doordat ze deze samendrukken. Bij kwaadaardige tumoren dringen de kankercellen omringende weefsels binnen en verwoesten deze door hun ongebreidelde groei.

Hersentumor symptomen:

1. Hoofdpijn
2. Psychische veranderingen
3. Uitvalsverschijnselen
4. Epileptische toevallen

In een heel enkel geval kan een bloeding in een tumor optreden, iets wat het stellen van een juiste diagnose aanvankelijk kan bemoeilijken. Bovengenoemde klachten en verschijnselen kunnen ook wijzen op een goedaardige aandoening. Lees meer over deze klachten en verschijnselen:

Ongerust?
Ga op tijd  naar de  huisarts en laat je controleren! Loop niet door met de eerste verschijnselen van kanker.Te laat betekent vaak een gemiste kans op een algeheel herstel. Laat het niet zover komen! Overigens hoeft het niet altijd te betekenen dat het ernstig is! Alleen een arts kan dat vaststellen.

Algemene website(s) over hersentumoren:

Lotgenoten:

Patiëntenverenigingen:

Wijziging of aanvulling doorgeven?

Hier uw wijziging, graag met volledige url