Sommige mensen denken dat, omdat iemand kanker heeft dat hij of zij dood zal gaan. Hoewel er mensen zijn die dood gaan aan kanker, geldt dat gelukkig niet voor iedereen.Er zijn meer mensen die leven met kanker dan ooit tevoren. In veel gevallen kan de behandeling van kanker een remissie veroorzaken. Remissie betekent dat er geen tekenen van kanker meer zijn. Een remissie kan maanden of jaren duren en soms duurt het zolang dat een persoon genezen wordt verklaard.

Maar soms komt, na korte of langere tijd de kanker weer terug. Als dit gebeurt dan wordt vaak weer opnieuw met de behandelingen tegen kanker begonnen.

Of de persoon uit jouw familie kan genezen van kanker hangt van heel veel verschillende dingen af, en geen enkel boek of folder kan je precies vertellen wat je staat te wachten. Als je je afvraagt hoe het met je zieke vader of moeder, broer of zus gaat, vraag het dan aan een volwassene van wie je denkt dat hij of zij er meer van weet. Als je ouders het ermee eens zijn, dan wil je misschien eens praten met de dokter, zuster of sociaal werk(st)er in het ziekenhuis, waar je familielid behandeld wordt. Niemand kan je vertellen wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ze kunnen je helpen om te begrijpen wat er op dat moment aan de hand is en gebeurt.

Het kan helpen om te weten dat er een heleboel onderzoek naar kanker wordt gedaan en dat de manieren om kanker te behandelen steeds beter worden.