Ondanks dat er mensen zijn die overlijden aan kanker, geldt dat gelukkig niet voor iedereen Er zijn meer mensen die leven met kanker dan ooit tevoren. In veel gevallen kan de behandeling van kanker een remissie veroorzaken. Remissie betekent dat er geen tekenen van kanker meer zijn. Een remissie kan maanden of jaren duren en soms duurt het zolang, dat een persoon genezen wordt verklaard.

Maar, na korte of langere tijd kan de kanker ook weer terugkomen. Als dit gebeurt, dan wordt weer opnieuw met de behandelingen gestart.

Of de persoon uit je familie kan genezen van kanker? Dat  hangt af van verschillende factoren en geen enkel boek of folder kun je precies vertellen wat je staat te wachten.

Als je ouders het ermee eens zijn, dan kun je wellicht een mee naar de dokter, zuster of sociaal werk(st)er in het ziekenhuis, waar je familielid behandeld wordt. Niemand kan je vertellen wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ze kunnen je wel helpen om te begrijpen wat er op dat moment aan de hand is.

_____________________________________________________

_____________________________________________________

Lotgenoten:

Patiëntenverenigingen:

Wijziging of aanvulling doorgeven?

Hier uw wijziging, graag met volledige url