Met kanker verandert er veel
Elke ziekte  heeft invloed op het gezinsleven. Een vader of moeder of broer of zus, die ziek thuis is b.v. met de griep kan niet zoveel tijd besteden aan de familie als normaal. De zieke krijgt speciale aandacht en je moet misschien wel helpen in en om het huis. Meestal is de zieke niet zo lang ziek en wordt het gezinsleven al snel weer zoals het normaal was.

Met kanker, dan is het anders. Hij of zij heeft speciale medische behandelingen nodig en moet regelmatig naar het ziekenhuis voor behandelingen. De familie is terecht ‘bezorgt’. Er zijn zorgen om de persoon met kanker en zorgen om zichzelf. Kanker is een ernstige ziekte en het kan beangstigend zijn als je niet zeker weet of de persoon met kanker weer beter zal worden of niet. Gelukkig genezen steeds meer mensen!

Verschillende mensen, verschillende reacties

Mensen kunnen verschillend reageren als in een familie iemand kanker heeft. Ze kunnen bang of boos zijn. Ze kunnen moe of zenuwachtig zijn over de toekomst. Sommige personen kunnen juist doorgaan alsof er niets aan de hand is. Als je zelf van streek bent, dan vraag je af, of ze wel geven om het familielid, dat kanker heeft. Het is belangrijk om te onthouden dat elk persoon op zijn of haar eigen manier reageert. Je wordt misschien boos. Andere familieleden beleven het weer anders. Het is beter om met elkaar te praten, dan boos te blijven. Als je praat, kun je begrijpen waarom ze reageren, zoals ze reageren.

Interessante weblinks

Loop eens binnen in een inloophuis in je buurt, ze kunnen ja heel goed op weg helpen | je kunt ze hier vinden | IPSO
SDK heeft zelf een inloophuis in Medemblik opgezet.  Deze is zelfstandig sinds mei 2013 onder de naam|  Stichting Inloophuis Medemblik
Je bent daar altijd welkom, al kom je uit Groningen of Maastricht ( vooral mensen  van deze website vinden het prettig om de auteurs eens te ontmoeten van SDK).

Lotgenoten:

Patiëntenverenigingen:

Wijziging of aanvulling doorgeven?

Hier uw wijziging, graag met volledige url