Deze  zeldzame vorm van kanker komt voor in huid, mond, darmen en longen. De verschijnselen zijn paarse, rode of bruine vlekken op de huid.

Symptomen:

De verschijnselen zijn paarse, rode of bruine vlekken op de huid

Weblinks

Ongerust?:

Ga op tijd  naar de  huisarts en laat je controleren!  Loop niet door met de eerste verschijnselen van kanker. Te laat betekent vaak een gemiste kans op een algeheel herstel. Laat het niet zover komen! Overigens hoeft het niet altijd te betekenen dat het ernstig is! Alleen een arts kan dat vaststellen

Algemene informatie Kaposi sarcoom
Het Kaposi sarcoom is een tumor, uitgaande van cellen die de vaatwanden vormen (endotheel) in de huid. Het is een iets verheven rood-achtig, ovaal plekje. Het kwam vroeger alleen voor bij joodse en mediterrane mannen, maar wordt nu,zoals je wel bekend zal zijn, ook veel gezien bij AIDS. Soms zaait het uit en dan vormt zich meestal een kwaadaardig lymfoom (lymfklierkanker). Niet om echt vrolijk van te worden dus. Het melanoom is een meestal kwaadaardige tumor uitgaande van de pigmentcellenin de huid. De tumor is meestal donker van kleur, vandaar de naam (melas, gr.zwart). Het melanoom is overigens veel minder zeldzaam dan het Kaposi sarcoom.Een melanoom wordt door de meeste patienten omschreven als een veranderde moedervlek.(
bron: Oncologie, Zwaveling e.a., Bohn Stafleu Van Loghum)


Kaposi sarcoom

Een hiv infectie kan gepaard gaan met kwaadaardige tumoren. De belangrijkste hiervan zijn Kaposi sarcoom (KS) en het Non-Hodgkin lymfoom (NHL).Het is bekend dat personen met een verminderde immunologische weerstand een verhoogd risico hebben op bepaalde vormen van kanker.

Kaposi sarcoom
Vorm van kanker, meestal beginnend in de bloedvaten van de huid. De goedaardige (= benigne) vorm ontwikkelt zich langzaam en komt vooral voor bij ouderen. De kwaadaardige (= maligne) vorm komt vooral voor in Centraal-Afrika en bij AIDS-patiënten.

Kaposi sarcoom
Vorm van kanker, meestal beginnend in de bloedvaten van de huid. De goedaardige (= benigne) vorm ontwikkelt zich langzaam en komt vooral voor bij ouderen. De kwaadaardige (= maligne) vorm komt vooral voor in Centraal-Afrika en bij AIDS-patiënten.

Kaposi gezondvgz
Het Kaposi-sarcoom is een vorm van huidkanker waarbij kankercellen worden aangetroffen in de onderhuidse weefsels en/of de slijmvliezen van de mond, neus en anus. Het sarcoom ontstaat uit verschillende typen cellen uit de tussenlagen van de huid.

Welkom bij de Hiv Vereniging Nederland
Bij de Hiv Vereniging staat iedereen die leeft met hiv centraal. De vereniging is er voor actieve belangenbehartiging, betrouwbare en onbevooroordeelde informatievoorziening, gerichte preventie en onderling contact en ondersteuning

Lotgenoten:

Patiëntenverenigingen:

Wijziging of aanvulling doorgeven?

Hier uw wijziging, graag met volledige url