Het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam verzorgt regelmatig publiekslezingen, die zeer de moeite waard zijn om te volgen. Het gaat dan vaak om een behandeling of een specifieke aandoening. we hebben  besloten om ze hier te publiceren, uiteraard kun je deze ook bekijken via het kanaal van het AVL.


Publiekslezing borstkanker (2020)
Publiekslezing ”Alles over Borstkanker’ van donderdag 8 oktober 2020. De medisch specialisten van het Antoni van Leeuwenhoek praten u bij over de trends in de behandeling van borstkanker. Ook gaan zij in op de gemetastaseerde vorm van borstkanker, wat als de borstkanker is uitgezaaid. Een van onze patiënten deelt haar ervaringsverhaal hierover.


Publiekslezing over de behandeling van slokdarm- en maagkanker in het Antoni van Leeuwenhoek. (2020)


Webinar anuskanker, hoe nu verder? Op donderdag 28 januari 2021 organiseerden het AVL voor patiënten, ex-patiënten en hun naasten de webinar ‘Anuskanker en hoe nu verder’?


Webinar over prostaatkanker (2020) AVL Amsterdam


Publiek lezing Immuunnotherapie
Immuuntherapie heeft bij een aantal kankersoorten voor spectaculaire resultaten gezorg. Artsen en onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek vertellen over de laatste onwikkelingen en resultaten van deze behandeling tegen kanker. Ook vertelt een patiënt haar verhaal over leven na immuuntherapie. Bron AVL juni 2021