Interessante weblinks:

Ziezon | Landelijk netwerk ziek zijn en school Ziezon
Digibeter | De school op afstand en digitaal Digibeter
Webschool | Leuk en lezenswaardig voor zieke kinderen Webschool
Onderwijs en handicap | De naam spreekt voor zich O&H
Gemakkelijk leren | Een leuke website met handige tips GL

Dat is heel leuk en handig:

Ezelbruggetjes | de naam zegt het al, meer dan 900 Ezelbruggetjes

Wat kun je zelf doen:

Maak afspraken en doe er zelf ook wat aan
Spreek met de leiding van je school af dat je een vast aanspreekpersoon krijgt. Een decaan of docent waar je veel vertrouwen in hebt. Schrijf voor je medeleerlingen en voor de docenten eens een open brief. Leg daarin uit wat er aan de hand is, maar ook wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn. Daarbij mag je rustig je eigen angst uitspreken als je dat wilt. Vertel ook dat vermoeidheid en concentratie één van je grootste problemen kunnen zijn en dat behandelingen ‘n grote aanslag op je lichaam plegen en op je welzijn.

Misschien moet je voor de klas eens uitleggen wat jou ziekte betekent!
Vraag aan je docent of hij hieraan wilt meewerken. Er is héél veel informatie te vinden. Je mede-leerlingen gaan er – na jouw uitleg- vast anders tegen aan kijken. Probeer aan folders te komen of nog beter beeldmateriaal om je verhaal te ondersteunen.

Je bent wel ziek, maar niet gek
Vraag of iedereen je vooral wil blijven behandelen zoals ze deden vóórdat je ziek werd. Leg ook uit dat je wellicht lessen zal moeten missen. Vraag daarin steun. Wie wil mij helpen? Wedden dat er mensen zijn die voor je klaar staan en dat zij jou besluit om dit met hen te delen moedig vinden. Ben je langer van school, denk dan eens aan een nieuwsbriefje van…jou

TIPS:

  1. Universiteiten en hogescholen hebben vaak een apart fonds
  2. Informeer ook naar praktische zaken als extra voorzieningen en aanpassingen in de school.