Interessante weblinks:

Een aantal patiëntenorganisaties heeft voor hun aandoening een patiëntenboek samengesteld. Naast feiten over ziekte, behandelingen en gevolgen worden ervaringen van patiënten beschreven, waarmee andere patiënten hun voordeel kunnen doen.

Hoe beter je als patiënt geïnformeerd bent, hoe beter je kunt kiezen tussen behandelmogelijkheden. Hoe beter je ook zelf kunt bijdragen aan het verlichten van klachten of kunt leren omgaan met gevolgen. NFK Leden krijgen de patiëntenbezoeken gratis bij het lidmaatschap, maar tegen betaling zijn de boeken ook verkrijgbaar voor mensen die geen lid zijn van de patiëntenorganisatie.

Er zijn o.a. patiëntenboeken over:

BRON: NFK website en patientenverenigingen

Leven met kanker is heen en weer geslingerd worden tussen hoop en vrees. 
Toch is het raadzaam om veel van je ziekte te weten. Het internet opent veel mogelijkheden, maar helaas ook veel flauwekul. Bedenk, als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dit vaak ook zo is. Zie je wat interessants,  kijk dan als eerste of het bekend is onder de echte artsen en instellingen. Vergeet ook niet om een datum filter te plaatsen. Informatie van 10 jaar geleden is niet bepaald handig.  Ook een lidmaatschap van een patiëntenvereniging kan handig zijn. Ben je lid ? Bel ze dan! Een andere mogelijkheid is een bezoek aan een inloophuis, SDK (deze website) heeft al 10 jaar een inloophuis in Medemblik, waar we zelf ook te vinden zijn. En het maakt niet uit waar je vandaan komt! iedereen is welkom!

 

 

VIDEO met Emiel Rutgers Chirurg Antoni van leeuwenhoek ziekenhuis VIDEO